Röster om

 

”Anna Bjelkefelt! Stort tack för ditt stöd före och under vårt barns födelse! Redan efter att ha pratat i telefon med dig en minut så sjönk axlarna ner ett par decimeter. Plötsligt kändes alltihop många steg närmre möjligt och för varje nytt samtal har det känts ännu bättre och tryggare. Så jag tänkte att -om det så ens inte gör någon skillnad på själva förlossningen så är det redan värt det ändå för det gör enorm skillnad redan nu. Du har varit väldigt skön att ha att göra med, bland annat för att du är så ödmjuk. Du presenterar dina verktyg utan att pracka på. Du lyssnar och kommer ihåg vad du får höra. Du dömer  inte, utan bara erbjuder stöd. Och väldigt värdefullt att du hela tiden var så tydlig med att det är vi två föräldrar som jobbar ihop, och att du är där för att stötta vårt samarbete. Så kändes det hela tiden. Det var också otroligt skönt att ha dig som språkrör gentemot sjukhuspersonalen, så kunde vi fokusera och göra vår grej.”

Nina & Oskar, första barnet

 

”THANK YOU, Dolores (Loli)! Thank you for your support, commitment and encouragement throughout this process. Your guidance -always assertive, affective and empathic- helped me to go through this experience without fear and feeling in full control. You were amazing. Loli, thank you for being on my/our side”
Sol and Roberto, first child
”Tack Sara för det fina stödet vid min förlossning. Du hjälpte mig att slappna av i positioner jag inte hade hittat själv, samt stöttade mig genom värkarna genom hjälp med andning och massage. Det kändes lyxigt och lugnande. Du var väldigt lyhörd och det kändes tryggt att ha dig  där.”
Tuva & Marcus, första barnet

 

”Med Annica som Doula kunde jag slappna av och känna mig trygg. Hon är en klippa; lugn, stabil och kunnig. Hon har en god känsla för när hon bara ska vara en omfamnande känsla i rummet och när hon ska kliva in och finnas där mer aktivt. Både min man och jag är oerhört tacksamma att Annica har varit med på båda våra barns förlossningar!”
Susanne & Nicklas, första och andra barnet

 

”Anna Bergman var med oss när vårt andra barn föddes under en planerad hemfödsel. Hon var ett närvarande stöd både innan, under och efter förlossningen. Lugn och trygg, och jag kände hela tiden att hon genuint och i alla lägen var ”på min sida”. Kände mig aldrig bedömd av henne, kände inga förväntningar. Jag tror att både jag och min man, och i viss mån även våra barnmorskor, hade förväntningar på att förlossningen skulle gå snabbt, men Anna var bara med i stunden, i nuet. Jag kände mig aldrig jobbig och krävande inför henne, vilket är någonting som jag såhär i efterhand inser var väldigt skönt för mig som födande.”

Linnéa & Henrik, andra barnet

 

”Tack fina Anna Bjelkefelt för ditt stöd, sicket formulett-team vi var! Jag är så tacksam att du fanns med, utifrån mitt perspektiv så blev det särskilt arbetsamt när vi ställdes inför situationer som vi på förhand helst inte ville genomföra, att ha dig med som råd och stöd kändes avgörande för att orka. Du kommer med ditt stöd och engagemang för alltid finnas med i mitt minne och för det är jag evigt tacksam. Ditt sätt att stötta Catharina och påminna henne om att hon fixar detta var grymt viktigt.”

”Jag kan säga så här. Att oavsett hur stark insats jag gjorde, eller hur mycket alla andra reagerat på just vår förlossning utifrån min och Jimmys insats, inställning och förmåga att kommunicera och vara ”resonabla” och ”trevliga” i den svåraste stund, så hade jag A L D R I G klarat det utan Dig <3 Du sa innan till mig att jag skulle komma att ge upp många gånger och att jag skulle återfå tron omvartannat. Men saken var den, att jag fokuserade på teknikerna och mina inre bilder såsom vi övat hela tiden och hanterade smärtan ända tills den där barnmorskan sa att jag bara var öppen fem centimeter. Då var det något som brast inom mig. Min tillit och tro på mig själv. Och den övertygelsen kom inte tillbaka. Det var EN sak som fick mig att inte ge upp helt och hållet efter det, och det var Du <3
Du sa till mig att jag klarade det, att jag var jättestark. Men min upplevelse efter besvikelsen över att ha ”gått tillbaka” var aldrig att jag klarade det efter den stunden. Inte en enda gång kände jag att det här klarar jag, efter den besvikelsen. Anledningen till att jag genomförde det var för att jag litade på Dig. Jag litade inte på mig. Men det gjorde Du. Ibland såg jag in i dina vackra blåa ögon och kände ”Jag får inte svika Anna”. Du trodde på mig när inte jag gjorde det vilket var många lååånga timmar och jag är dig evigt tacksam för det. Kan egentligen inte med ord beskriva kärleken jag känner och tacksamheten över vad du gjort för mig. Men jag hoppas att något av det jag skrivit kan ge dig något som kanske Du är i behov av. Du stannade längre än jag vågat hoppas på och för det är jag dig också innerligt tacksam.”

Catharina & Jimmy, första barnet

 

”Tack vare att vi bestämde oss för att anlita en doula till vårt tredje barn så fick jag min drömförlossning och som slutade i en oplanerad hemförlossning. Anna Bjelkefelt gav mig den trygghet som jag tidigare hade saknat med mina andra två förlossningar genom att vara närvarande, se mina behov och vara ett lyssnande öra. Anna var otrolig på att se om jag började spänna mig i värkarna och genom att hon såg det kunde hon påminna mig om att slappna av och hjälpa mig att möta mina värkar. Utan min doula så är jag helt säker på att jag aldrig skulle ha fått uppleva denna fantastiska förlossning. Med hela vårt hjärta säger vi ett stort Tack Anna och vi önskar dig och dina kollegor ett stort lycka till med ert doulaarbete, ni behövs verkligen!”

Jessica & Fredrik, tredje barnet

 

”…När förlossningen startade hade Dolores en fantastisk närvaro. Hon var vid min sida när jag somnade efter en natt utan sömn och lät mig luta mig mot henne när jag kände smärta. Jag minns när jag sade till henne att det gjorde ont och att jag trodde att jag inte kunde klara detta, hon tittade på mig vänligt och bekräftade det. Hon sade inga onödiga ord,  hon var där med oss, vi var inte ensamma. Vi är glada att hon var med oss och hon var en viktig del av att min andra förlossning blev precis som jag ville.”

Carla & Håkan, andra barnet

”Att ha doula med vi kejsarsnittet var stärkande. Jag var rädd inför operationen. Att ha Anna Bjelkefelt med oss stärkte vår position mot sjukhuset, mot alla som var involverade i kejsarsnittet. Det var lättare att få fram våra önskningar tro på sig själv. Man är ofta helt ny i en sån situation och behöver backup och input, veta vad man har för rättigheter. Under förlossningen fanns hon vid min sida hela tiden extra mycket då Petter min man gick i väg med Charlie vår nyfödda för kontroll. Det hade varit fruktansvärt skrämmande att ligga själv på operationsbordet. Anna pratade lugnt och stärkande och klappade på mig hela tiden. Bonus, hon tog öven bilder vilket vi hade totalt glömt av.”
Anna & Petter, andra barnet
”Jag är så glad och tacksam att det var just Annica som blev vår doula! Hon lyckades med det ingen inom mödravården lyckats med, lugna mig och ge mig tid att prata igenom vilka farhågor jag hade inför förlossningen. Själva förlossningen gick fort och Annica hann bara vara med i slutet. Dock behövde jag sys även denna gång och då fanns hon där och tillsammans med min man gav hon ett oerhört viktigt och fint stöd till mig. Jag kände att jag var i trygga händer och skulle något gå fel fanns Annica och min man där för mig och kunde föra min talan.
Ett par veckor efter förlossningen kom Annica hem till oss för att gå igenom förlossningen, skede för skede. För mig och min man var detta fantastiskt! Vi fick återuppleva det magiska med förlossningen, efter vårt samtal var vi båda tagna och tårögda. Jag tänker fortfarande tillbaka på den stunden med Annica med värme och glädje!
Annica gav mig med sin erfarenhet och kunskap ett stort stöd i en för mig orolig och utsatt situation. Hon gav mig värme, närhet och trygghet, hela tiden på ett proffsigt och genomtänkt sätt. Egentligen tycker jag att allt det Annica gjorde borde ingå i den ordinarie mödra- och förlossningsvården. Nu ser verkligheten tyvärr inte ut så. Vi är mycket glada för att Annica var vår doula, det gjorde det möjligt för mig att föda tryggt. Vi kan varmt rekommendera henne!”
Sanna och Fabian, andra barnet