Kontakta oss

Vi finns här för funderingar och bokningar

kontakt@doulagruppen.se
Galonvägen 2, Bromma- T-bana: Abrahamsberg
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 Doulagruppen, web design by Sara Juliusson

Annica Söderlund

Jag har alltid varit intresserad av allt som rör graviditet och förlossning. När jag födde mitt första barn insåg jag hur viktigt ett bra stöd är för att få en bra förlossningsupplevelse och jag valde därför att utbilda mig till doula. Det är en enorm ära att få stötta, stärka och följa blivande föräldrar på deras fantastiska resa mot att bli förälder och få träffa sitt barn för första gången. 

Som doula finns jag där för dig/er som ett kontinuerligt stöd före, under och efter förlossningen så att du/ni kan få en så trygg och positiv förlossningsupplevelse som möjligt. Tillsammans gör vi en förlossningsplan utefter dina/era önskemål och behov så att du/ni blir sedda, hörda, respekterade och får möjlighet att föda på dina/era egna villkor. Jag lägger inte in några värderingar i var och hur du/ni önskar att föda utan ger dig/er istället den information och stöd du/ni behöver för att själva kunna fatta informerade val kring din/er födsel .

Jag har stor erfarenhet av att jobba med föda utan rädslas fyra verktyg och tror mycket på kroppens förmåga att föda och vikten av att föda utan rädsla. Genom förberedelse, vägledning, akupressur, massage, beröring, tryck och som språkrör mot personalen hjälper jag till att skapa en trygg och tillåtande miljö kring dig som födande och din eventuella partner. 

Jag är utbildad Aktiv Baby instruktör och kan lära ut tekniken för att underlätta graviditetsrelaterade besvär som tex foglossning och för hjälpa en bebis som ligger i säte eller tvärläge att lägga sig rätt. Under förlossningen kan Aktiv Baby användas för att hjälpa förlossningsförloppet framåt och därmed kunna undvika onödiga medicinska interventioner.

Jag har själv fött tre barn och med mer än 60 förlossningar bakom mig som doula har jag erfarenhet av dyktekniken, hypnobirth samt närvarat vid en tvillingförlossning och både planerade och akuta kejsarsnitt. 
Utöver detta är jag även utbildad inom akupressur och certifierad i Oxytocinmetoden.

Kontakt:

annica@doulagruppen.se

0709 75 91 19