top of page

Babymassage

i samarbete med Hannah Lind från Nordlys Massagecenter erbjuder vi babymassagekurs.
Doulautbildning
baby juni 24.png

Kurs i babymassage

Kursen är för DIG som brinner för att stödja baby och hela familjen i att få en bra start. För dig som besöker hemmet efter förlossningen som barnmorska, doula, hälsovårdare, amningsrådgivare etc.

 

För dig som vill erbjuda den nyfödda familjen extra stöd och inspiration för ett främjande närvaro och samvaro under föräldraledigheten. Eller du som som förskolepedagog, dagmamma, hälsovårdare eller med annan hälso- eller pedagogisk bakgrund gärna vill sprida kunskapen om beröringens och rörelsens avgörande betydelse för de minsta.

De positiva effekterna av mjuk massage är många och väl dokumenterade. För babys är beröring direkt livsviktig. Som kroppens största och tidigast utvecklade sinnesorgan är huden nyckeln till både anknytning och barnets motoriska och neurologiska utveckling.

Du lär dig:

  • Teorin kring betydelsen av beröring och rörelse

  • En mjuk främjande babymassage av hela den lilla kroppen

  • Att ge och ta emot mjuk oljemassage – en massage som passar alla – hela livet igenom

  • Att inspirera och instruera mamma/pappa till att fördjupa kontakten med sin bebis via bebismassage

  • Om de tre primära sinnena och sinnesintegration

  • Övningar och lek på boll som främjar korskoordinationen och den motoriska och neurologiska utvecklingen

Särskilt under de första levnadsåren är beröring och rörelse av stor betydelse för barnets känslomässiga, intellektuella och sociala utveckling.

Kursens syfte:

  • Att sprida kunskap om vikten av beröring och fördelarna med mjuk massage för barn mellan 2 månader och 3 år

  • Att ge dig enkla verktyg för att stödja och optimera det lilla barnets utveckling, hälsa och välbefinnande

 

Undervisningen sker i en avslappnad atmosfär och växlar mellan teori och ”hands on”. Det demonstreras och övas på livaktiga massagedockor, och du utbyter oljemassage med andra kursdeltagare.​

Pris 9000 k, massageolja, kompendium OCH massagedocka är inkluderade. Om du önskar använda din egen docka under kursen, vänligen kontakta kursledaren, Hannah Lind på info@doula-akademiet.dk eller mobil 29701784. 2000 kr betalas inom 10 dagar efter bekräftelse på anmälan skickats, resterande betalas senast en vecka innan kursstart. Betalningen kan delas upp på tre tillfällen. Pengar återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg eller om kursanordnare väljer att ställa in kursen.

Anmälan via mail till anna@doulagruppen.se Anmälan är bindande. 

Plats Doulastudion, Galonvägen 2 (T-bana Abrahamsberg)

Kursdatum 30/9 och 1/10 kl. 9-18 och 2/10 kl. 9-15 ​

Kursledare Hannah Lind Nordlys Massageterapeut, RAB, Spädbarns-/barnbehandlare, doula och akupressör m.m. med specialisering inom graviditet, förlossning och föräldraledighet samt de första viktiga åren i barnets och familjens liv. Hannah har undervisat mammor i babymassage sedan 2005 – både 1:1 och i otaliga mammagrupper, genom FOF, LOF, på bibliotek och i 15 år som extern lärare på Nordlys Centret, där hon i 14 år har undervisat yrkespersoner i babymassage.

Varför babymassage? För bebisar och små barn är beröring och rörelse helt avgörande för att både fysisk och psykisk utveckling. Beröring i form av mjuk massage har många positiva effekter. Huden är kroppens största, och i början, känsligaste sinnesorgan, vilket gör just huden till nyckeln till barnets motoriska och neurologiska utveckling.
 

Lyckligtvis får de flesta spädbarn massor av beröring och kärlek helt naturligt från sina föräldrar och många föräldrar har också lärt sig bebismassage. Men många barn är inte hemma hela tiden. Idag tillbringar många barn åtskilliga timmar utanför hemmet och tas om hand av många andra vuxna som inte är deras föräldrar. 

bottom of page