top of page
Doulautbildning

Doula med kropp och själ-

en holistisk doulautbildning

med Anna Bjelkefelt (Doulagruppen), Susannah Rickman (LivModer) och gäster

Vill du bli doula? Vi erbjuder en längre, mer djupdykande utbildning som ger dig en stadig grund att stå på. En bred förståelse kring graviditet, födande och postpartum skapar skapar trygghet i att hitta din doularoll och börja doula direkt. Doulautbildningen är ett samarbete mellan Doulagruppen och Susannah Rickman (Liv-Moder) och är godkänd av ODIS (organisationen för doulor och förlossningspedagoger i Sverige).

 

Så skiljer sig vår utbildning från andra Doulautbildningar:

- Den är mer än dubbelt så lång; 12 dagar. Detta ger oss tid och möjlighet till att bredda och fördjupa oss inom olika områden

-Förväntad egen studietid, ca 6-8 h/vecka: material att ta del av, böcker att läsa (det kan man börja med direkt efter att man anmält sig) och hemuppgifter att utföra mellan helgerna. Detta tillåter oss att använda den tid vi är alla tillsammans på ett bättre sätt

-Handledning/mentorskap under första halvåret efter utbildningen

-Fantastiska gäster som delar med sig av sina expertkunskaper (mer info längre ner).

Utbildningens fulla kursplan och litteraturlista hittar du på www.blidoula.nu.

Det är fortfarande oklart om  utbildningen kommer att hållas 2023, men vi hoppas på det. Maila Susannah på email.livmoder@gmail.com för att ställa dig på vår intresselista sålänge.

VAR: Stockholm

INVESTERING & BOKNING: 33 000 kr ink moms.  3000 kr betalas vid bokning. Vi erbjuder avbetalning vid behov. Bokningen är bindande. 

GÄSTER:

Tidigare gästande föreläsare: (mer info om nästa omgångs gäster kommer).

  • Kristina Turner, författare och födelseaktivist, driver bl.a projekten Own your Birth och Föda Lugnt, https://urbangoddess.se/

  • Elisa Corubolo, leg barnmorska (arbetar på Södertälje förlossning, samt som hembarnmorska, erbjuder privat holistisk mödravård)

  • Anna Bergman, doula, förlossningspedagog (Birthing from Within) och hjälpmamma för amningshjälpen

  • Helena Maass, leg barnmorska och akupunktör

  • Ulrika Casselbrant, doula, bära barn-coach och undersköterska på neo

Välkommen att höra av dig med tankar eller frågor till anna@doulagruppen.se eller email.livmoder@gmail.com

Rebozoteknik

Workshop i rebozoteknik

20211015_175538.jpg

Doulagruppen bjuder återigen in till en fullspäckad utbildningshelg med superdoulan och förlossningspedgogen Xana De Silva. 

Denna kurshelg startar vi redan på fredagen med en tretimmarsworkshop i Rebozoteknik!

Workshop i rebozoteknik

Workshopen tar upp bakgrund till rebozon, grundrörelser, effekter, kontraindikationer, rebozo i olika ställningar och olika rebozometoder. Rebozon kan användas för avslappning, smärtlindring, öka oxytocin, förstärka värkarbete, stödja vid igångsättning, öka rörelse i bäckenet, hjälpa barnet att rotera, hjälpa föderskan/gravida att vara i olika positioner en längre tid. Rebozo kan också användas för massage under graviditet, postpartum, vid menssmärtor, efter missfall och abort.

Du får också lära dig att göra Rebozo closing to the bones-ceremonin, som används efter förlossningen för att stänga kroppen fysiskt och psykiskt efter graviditet och förlossning. Closing ceremony upplevs som mycket läkande, att komma tillbaka till sin kropp, bearbeta graviditet och förlossning och ta hand om sig själv. Workshopen är både teoretisk och praktisk. 

 

I Aktiv Baby Instruktörsutbildning ingår vissa rebozotekniker. I rebozoworkshopen går vi in betydligt mer på djupet och många fler tekniker.


NÄR: Ännu inte bokat.

VAR: Doulastudion, Galonvägen 2 i Bromma

 

INVESTERING: 1350 kr ink. moms. 
 

ANMÄLAN:

Anmälan är bindande och görs till anna@doulagruppen.se. 500 kr betalas vid bokning. 


FÖR VEM?
Kursen passar dig som arbetar med gravida och/eller födande, exempelvis som doula, barnmorska, undersköterska, förlossningspedagog, amningsrådgivare, kiropraktor, osteopat, gravidyogalärare, gravidmassör. 

KURSINTYG
Efter kursen erhålls ett intyg ”Rebozoworkshop”. Närvaro under hela workshopen är obligatoriskt för att få kursintyg. 


MATERIAL

Du får ett kurskompendium som du kan använda för din egen referens.

Aktiv Baby

Aktiv baby-instruktör 

Instruktörsutbildning Aktiv Baby med kursledare Xana De Silva
Aktiv Baby är enkla och specifika övningar som hjälpa bebisen inta optimala positioner i livmodern och bäckenet, vilket gör att graviditetsrelaterade problem minskar och förlossningen underlättas.

NÄR:
 Ännu inte bokat.

VAR: Doulastudion, Galonvägen 2 i Bromma

INVESTERING: 4950 kr ink moms. 

ANMÄLAN:Anmälan är bindande och görs till anna@doulagruppen.se. 500 kr betalas vid bokning. Begränsat antal platser.

FÖR VEM?
Kursen passar dig som arbetar med gravida och/eller födande, exempelvis som doula, barnmorska, undersköterska, förlossningspedagog, amningsrådgivare, kiropraktor, osteopat, gravidyogalärare, gravidmassör eller liknande.

KURSINTYG:
Ett kursintyg
 erhålls om man deltagit i hela kursen och efter inlämnande av hemuppgift. 

Efter det får du kalla dig “Aktiv baby instruktör”. Under kursen får du bilder och skriftliga instruktioner på grundövningarna, som du kan använda i ditt arbete och dela med dig av till dina klienter. Ett kurskompendium erhålls också som du får med dig hem och kan använda för din egen referens. Som Aktiv Baby instruktör kan du lära ut metoden enskilt och i grupp till gravida och födande kvinnor.

OM AKTIV BABY:
Med Aktiv Baby övningar skapas balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament. När det finns balans skapas mer plats och bebisen lägger sig därmed i optimala positioner. Många bebisar som ligger i säte kan vändas till huvud ner, med hjälp av Aktiv Baby. När det är balans minskas många graviditetsrelaterade problem så som foglossning, bäcken- och ryggsmärtor, inkontinens och stressrelaterade livmodersammandragningar.

Under förlossningen har bebisen en aktiv roll i att föda sig själv. Hen ska göra olika rörelser och trycka sig neråt i förlossningskanalen. Detta underlättas om bebisen ligger i optimala positioner och om det finns gott om plats. Har man gjort Aktiv Baby under graviditeten kan många problem förebyggas, men övningarna kan också göras under förlossningen och många problem kan då lösas. Med Aktiv baby kan förlossningen gå framåt snabbare, bebisen sjunker neråt och roterar, smärtor minskas, risken för kejsarsnitt och instrumentella förlossningar reduceras.

Vissa av Aktiv Baby övningarna kan den gravida göra ensam och andra behöver hon göra tillsammans med någon.

Akupressur

Akupunktur för Birthworkers

IMG_20191217_193620_796.jpg

Akupunktur för Birthworkers med kursledare Xana De Silva

Akupunktur för Birthworkers är en 9 timmars utbildning där du får lära dig öronakupunktur, några kroppsakupunkturpunkter och moxa (värmeakupuktur). Akupunktur kan användas under graviditet, förlossning och postpostpartum för att hjälpa mot illamående, smärta, depression, ångest och rädsla, trauma/PTSD, amningsproblem, stress, rökavvänjning, sömnproblem, värkförstärkande, hjälpa bebisen sjunka neråt, hjälpa moderkakan lossna efter förlossningen, vända sätesbebis till huvudbjudning etc. Man kan även använda akupunktur som stöd för igångsättning.
Akupunktur är även fantastiskt för dig som Birthworker! Vi behöver ta hand om oss själva för att kunna stödja andra.


Öronakupunktur och öronakupressur består av NADA som är 5 standardiserade punkter som används världen över just för att det har så god effekt på psykiskt mående och smärta. Du får också lära dig några tilläggspunkter som är extra bra vid graviditet, förlossning och postpartum. Fördelen med öronakupressur är att det ges genom att man sätter små kulplåster i öronen och de sitter kvar i upp till två veckor och ger kontinuerlig effekt. Du får även lära dig sätta akupunktur för korttidsbehandling och långtidsnålar som sitter kvar i 10 dagar.


Kursen är både teoretisk och praktisk. De teoretiska delarna innehåller bakgrund till akupunktur, forskning, hur man ger behandlingar enskilt och i grupp, användningsområden, när akupunktur ska användas, lagar etc


NÄR: Ännu inte bokat. 


VAR: Doulastudion, Galonvägen 2 i Bromma


INVESTERING: 4995 kr ink moms. 

 

ANMÄLAN:
Anmälan är bindande och görs till anna@doulagruppen.se. 500 kr betalas vid bokning. Begränsat antal platser. 

FÖR VEM?

Kursen passar dig som arbetar med gravida och/eller födande, exempelvis som doula, barnmorska, undersköterska, förlossningspedagog, amningsrådgivare, kiropraktor, osteopat, gravidyogalärare, gravidmassör. 

 

FÖRKUNSKAPER
Du måste ha gått kursen Akupressur för birthworkers tidigare eller likvärdig akupressurutbildning.


KURSINTYG:
Efter kursen erhålls ett intyg ”Akupunktur för förlossning och graviditet”. Observera att närvaro under hela kursen är obligatorisk för att få kursintyg.

MATERIAL:

Du får bilder och skriftliga instruktioner på akupunkturpunkterna, som du kan använda i ditt arbete och kopiera/skriva ut till dina klienter.

Du får ett kurskompendium som du kan använda för din egen referens.
Du får ett startkitt med olika akupunkturnålar och annat material du kan behöva.


OM KURSLEDAREN:
Xana De Silva är erfaren doula, förlossningspedagog, yogalärare och utbildare. Hon har arbetat med familjer kring graviditet och förlossning i över 12 år och varit med vid över 100 förlossningar. Xana har utbildat drygt 125 doulor och ett antal förlossningspedagoger och hon håller ofta föreläsningar och workshops för föräldrar, doulor, amningsrådgivare, förlossningspedagoger och barnmorskor runt om i Sverige. Xana har en gedigen utbildning med bl a en kandidatexamen i omvårdnad och magisterexamen i litterärt skapande. Hon har deltagit i workshops i Spinning Babies hos Jennifer Walker, kurs i Rebozoteknik hos Thea van Tuyl och gravidyogalärarutbildningar hos Anna Verwaal och Anna Eliasson enligt “the Khalsa way" samt BirthYoga-lärarutbildning hos Sasha Veldman och Lisa Persson. Mer info om Xana De Silva hittar du på hennes hemsida, www.aktivbaby.com

ANMÄLNINGSINFORMATION:
Det är max 12 deltagare/kurs, först till kvarn gäller. 

Anmälan är bindande och görs genom att du mailar dina kontaktuppgifter till anna@doulagruppen.se. Anmälningsavgift: 500 kr/kurs.
Uppge i mailet vilken kurs du vill gå eller ifall du önskar gå båda. Din plats är inte garanterad förrän anmälningsavgiften inkommit.

Återbetalning sker enbart om vi behöver ställa in kursen eller vid sjukdom och efter uppvisande av läkarintyg.

Övrig praktisk information kommer via mail när helgen närmar sig.

Gravidmassage

Gravidmassage-kurs

Välkommen till en tredagarskurs i gravidmassage tillsammans med Hannah Lind från Nordlys massagecenter i Danmark! Ett samarbete med Doulagruppen som våren 2020 var en hit.

NÄR: 21-23 oktober 2022

VAR: Stockholm

FÖR VEM? Redan utbildade massörer, naprapater, fysioterapeuter eller birthworkers: doulor, barnmorskor, undersköterskor etc.

INVESTERING: 8000 kr ink. moms.

ANMÄLAN: Maila anna@doulagruppen.se för att boka din plats. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande.

www.nordlys.dk

bottom of page