top of page

Doula med kropp och själ
- en holistisk doulautbildning

av och med Anna Bjelkefelt (Doulagruppen)
& Susannah Rickman (LivModer), med gäster

Vill du bli doula? Vi erbjuder en längre, mer djupdykande utbildning som ger dig en stadig grund att stå på. En bred förståelse kring graviditet, födande och postpartum skapar skapar trygghet i att hitta din doularoll och börja doula direkt.

 

Doulautbildningen är ett samarbete mellan Doulagruppen och Susannah Rickman (Liv-Moder) och är godkänd av ODIS (organisationen för doulor och förlossningspedagoger i Sverige).

Doulautbildning

 

Så skiljer sig vår utbildning från andra doulautbildningar

  • Den är mer än dubbelt så lång; 12 dagar. Detta ger oss tid och möjlighet till att bredda och fördjupa oss inom olika områden

  • Förväntad egen studietid, ca 6-8 h/vecka: material att ta del av, böcker att läsa (det kan man börja med direkt efter att man anmält sig) och hemuppgifter att utföra mellan helgerna. Detta tillåter oss att använda den tid vi är alla tillsammans på ett bättre sätt

  • Handledning/mentorskap under första halvåret efter utbildningen

  • Fantastiska gäster som delar med sig av sina expertkunskaper (mer info längre ner).

Utbildningens fulla kursplan och litteraturlista hittar du på www.blidoula.nu

 

Kurstillfällen 

Datumen för hösten 2024 är ännu ej bokade. Håll koll här på hemsidan för uppdaterad info eller maila anna@doulagruppen.se för att få mail när datumen är satta.

 

Plats Stockholm (mer exakt plats meddelas under hösten)

Pris 33 000 kr (inkl moms). 6000 kr betalas vid bokning. Vi erbjuder avbetalning vid behov. Bokningen är bindande. 

 

Boka via mail till anna@doulagruppen.se

Tidigare gästande föreläsare (info om nästa omgångs gäster kommer)

  • Kristina Turner, författare och födelseaktivist, driver bl.a projekten Own your Birth och Föda Lugnt, https://urbangoddess.se/

  • Elisa Corubolo, leg barnmorska (arbetar på Södertälje förlossning, samt som hembarnmorska, erbjuder privat holistisk mödravård)

  • Anna Bergman, doula, förlossningspedagog (Birthing from Within) och hjälpmamma för amningshjälpen

  • Helena Maass, leg barnmorska och akupunktör

  • Ulrika Casselbrant, doula, bära barn-coach och undersköterska på neo

Välkommen att höra av dig med tankar eller frågor till anna@doulagruppen.se 

Anna Fellbom

"Jag skulle rekommendera denna utbildning med hela min kropp och själ! Utan tvekan! Jag har aldrig känt mig så närvarande och så inspirerad under en utbildning! Ni har verkligen skapat ett fantastiskt upplägg och gått in helhjärtat i rollen som lärare och
mentorer, där ni pâ ett genomtänkt och omsorgsfullt sätt skapat en stadig grund för oss som nyblivna Doulor. Ni inspirerar med all den kunskap och erfarenhet ni besitter och jag är så tacksam för att jag valt att utbilda mig med er!"

Julyssa Diaz

"Jag kommer rekommendera denna utbildning till de som är intresserade av att bli doulor. Ni två är sådana underbara lärare och kvinnor. Ni har en sådan passion för arbetet och ni gör det på en sådan respektfullt sätt. Bara att få vara i er närvaro ger så mycket. Upplägget är satt på sådan sätt att vi berör alla ämnen som är viktiga att veta som doula. Det faktum att vi får mentorstimmar är ovärderligt. Jag är så tacksam att jag fick lära mig av er, att jag nu har privilegiet att känna er och veta att jag kan vända mig till er om jag skulle behöva något."

Nandini Albertsson

"Ni gjorde allt lärande SÅ intressant och kul att studie/minnestaktiker som jag använt mig av i tidigare skolsituationer kändes heeelt överflödiga, allt bara etsade sig fast, i hjärta och hjärna. Alla personliga erfarenheter och berättelser från ert egna doulaarbete som ni delade var sååå värdefullt och intressant att lyssna på varje gång! Jag rekommenderar denna utbildning för att den är innerlig, lärorik, VIKTIG! För att du kommer känna dig inspirerad, ON FIRE och redo! För mötet med människor. För att man får med sig en bibel (fysiskt i form av pärmen) och för att mentorskapet känns så orimligt generöst och viktigt."

bottom of page