Kontakta oss

Vi finns här för funderingar och bokningar

kontakt@doulagruppen.se
Galonvägen 2, Bromma- T-bana: Abrahamsberg
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 Doulagruppen, web design by Sara Juliusson

Om Doulagruppen

År 2015 bildades Doulagruppen av Anna Bjelkefelt och Hanna Weber Vernét. Under 2017 slutade Hanna som doula i Doulagruppen pga andra åtaganden.

År 2017 tillkom två doulor som nu är en del av Doulagruppen. Dessa är Dolores Calvo och Sara Juliusson

År 2018 växte vi ännu mer och nu finns ytterligare två doulor med oss: Anna Bergman och Annica Söderlund. 

Vår syn på födandet

Vår ingång i födandet är att du som frisk gravid kan föda ditt barn och alla runt omkring har i uppgift att göra den upplevelsen så fin, trygg och positiv som möjligt. Stödet är ofta helt avgörande och den medicinska expertisen kan behövas vid avvikelser och som mental trygghet för de födande. Du som föder är inte under vårdens makt eller där som sjuk patient i behov av vård (oftast inte). Vi doulor och personalen som arbetar på sjukhuset ska finnas närvarande, guida och stötta er som föder och den/de stödpersoner som finns med. Era önskemål ska lyssnas på och respekteras. Ni ska inte behöva bli övertalade till något ni inte vill eller ställas inför svåra beslut i skarpt/utsatt läge om det inte är risk för den födande eller bebisens hälsa. Detta är vår filosofi och något vi arbetar aktivt med under varje förlossning vi doular på.

Läs också gärna vår värdegrund.

 

Vårt arbete har kommit att handla mycket om att informera om de rutiner som sker på sjukhus då denna information sällan ges från MVC eller sjukhusen. Detta är medicinska interventioner som utförs på födande och barn, ofta utan att information ges och/eller föräldrarna gett samtyckte. Detta bryter mot patientlagen, läs mer här.
Pga. denna erfarenhet arbetar vi nu för att gravida ska nås av denna information för att bättre kunna ta beslut som känns bra där och då men även efteråt. Vi lägger självklart ingen värdering i vilka beslut ni tar och under förlossningen är det vår uppgift att era beslut respekteras och efterföljs så länge det är medicinskt säkert.