Kontakta oss

Vi finns här för funderingar och bokningar

kontakt@doulagruppen.se
Galonvägen 2, Bromma- T-bana: Abrahamsberg
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 Doulagruppen, web design by Sara Juliusson

Doula

Vi erbjuder ett doulapaket där det ingår två förberedande samtal (ett praktiskt och ett mentalt) före förlossningen, 24h jour, stöd under hela förlossningen samt en träff efter förlossningen. 

Varför ha en doula närvarande under förlossningen?

För att öka chanserna för en fin och positiv upplevelse av sitt barns födsel är förberedelserna viktiga. Ett sätt att förbereda sig och skapa de bästa förutsättningarna är att ha en doula närvarande. Doulan följer er från graviditeten in i föräldraskapet. 

Som blivande föräldrar kan ni helt välja på vilket sätt doulan ska stötta under förlossningen och att bara ha samtalen innan brukar minska eventuell rädsla och oro mycket. Att ha en doula närvarande att kunna fråga, rådgöra och bolla saker med bidrar till den viktiga trygghet som behövs för att kroppen ska vilja föda.

De förberedande samtal vi har ett par månader innan det beräknade datumet innehåller ca två timmar samtal och en timme praktisk förberedelse med övningar från teknikerna Spinning Babies och Föda utan rädsla. 

Spinning babies är en teknik utformad av  barnmorskan Gail Tully och vi är alla utbildade och har praktisk erfarenhet i tekniken. Övningarna stretchar muskler och ligament i bäckenet och livmodern. Den balans som då skapas hjälper bebisen att inta en optimal position och under förlossningen kunna rotera ner i förlossningskanalen. Sedan vi började praktisera dessa övningar har vi sett att användandet av syntocinon (värkstimulerande dropp) minskat signifikant samt att förlossningarnas längd förkortats.

Aktiv baby är den svenska översättningen av tekniken och syftet med övningarna är samma. 

För oss är det tydligt var vårt ansvar slutar och var vårdpersonalens arbete tar vid. De allra flesta barnmorskor är väldigt positivt inställda till vår närvaro och vi har doulat på samtliga sjukhus i Stockholm, Södertälje och Uppsala.

Kontakta oss för mer information och aktuell prisuppgift. 

Så här går det till att boka en doula

Du kontaktar oss via

kontakt@doulagruppen.se eller kontaktformuläret längst ner på sidan

Vi ses på ett café eller i Doulastudion för ett första kostnadsfritt möte. 

Du går hem och funderar och känner in hur du vill göra. Vill du gå vidare med ett samarbete så skickas ett avtal hem till dig. 

Du skriver under och skickar tillbaka avtalet och din doula är bokad. Vi bokar in tid för första församtalet. 

Upplägg vid doulabokning

UPPSTART

Ett kort möte då vi ses på t.ex. ett café för att se om personkemin stämmer. Efter det går ni hem och pratar igenom hur ni vill göra. Om ni bestämmer er för att påbörja ett samarbete bokar vi in ytterligare en längre  eller två något kortare träffar. Ett avtal skickas till er och när det är påskrivet är er doula bokad.

FÖRSAMTAL

Beroende på när vi kommer i kontakt med varandra bokas ett eller två församtal in. Vi går igenom era tankar och förväntningar kring förlossningen, pratar om ställningar att föda i, sjukhusets rutiner, krystfasen, amning, förlossningsbrev, smärtlindring, ev. rädslor mm. Träffen/träffarna innefattar också introduktion till verktygen inom Föda utan rädsla och Spinning babies.

JOUR

Doulan (och back up) har 24 h jour från en vecka före bf tills barnet är fött. 

FÖRLOSSNING 

När ni tror att någonting är på gång ringer ni er doula. Stöd ges över telefon eller på plats under latensfasen, sedan bestämmer ni tillsammans hur ni vill göra: om ni vill möta er doula hemma eller på förlossningen. Doulans inställelsetid är tre timmar. Doulans mentala, fysiska och praktiska stöd är både till dig som föder och till dig som är med som stödperson och doulan är med er från början till slut.

EFTERSAMTAL

En till två veckor efter förlossningen ses ni med er doula för att prata igenom er upplevelse av förlossningen. Vi pratar amning, rutiner, skötsel eller vad ni har behov av. De allra flesta upplever eftersamtalet som ett skönt sätt att samla ihop tankarna och det man minns av sin förlossning.

(Upplägget kan givetvis ändras efter behov)