Reiki

Reiki är en mjuk och djupt avslappnande behandling för trötta kroppar och stressade sinnen. Reiki stöttar och möjliggör kroppens egna läkande förmåga genom att mjukt guida kropp och själ mot harmoni. Reiki stöttar läkeprocessen för en rad åkommor som stress, smärta, oro, rastlöshet, rädsla och sorg liksom fysiska sjukdomar och tillstånd. 

 

Reiki möjliggör för oss att se den egentliga kraft vi har att läka oss själva och varandra. 

 

Reiki är japanska och betyder ungefär universal livsenergi. Energi riktas genom händerna på behandlaren och stärker kroppens vitala funktioner, balanserar hjärta och sinne och bygger upp och återskapar på alla nivåer. Under behandlingen placerar jag mina händer enligt traditionella positioner medan du ligger ner, fullt påklädd. Energin upplevs ofta som en  värmande känsla. 

Välkommen att boka tid:

annabergman@doulagruppen.se

sara@doulagruppen.se

Gravidmassage

Vi erbjuder gravidmassage i fyra olika paket:

- Helkroppsmassage, 45 min: 580 kr

- Sittande ryggmassage, 30 min: 380 kr

- Fotbad, fotmassage och benmassage, 40 min: 480 kr

- Helkroppsmassage + fotbad och fotmassage 70 min: 720 kr

Även du som inte är gravid är välkommen att boka en avslappnande massage (endast kvinnor). 

Massagen är mjuk, lugn och till för att du som gravid ska producera oxytocin vilket fungerar smärtlindrande och avslappnande. 

Fot- och benmassagen kan även bidra till en bättre sömn.

En kropp som är van vid att frisätta oxytocin har också enklare att göra det när det behövs extra mycket, tex. under en födsel.

Varmt välkommen att boka din massage via Doulastudion på bokadirekt.se!

IMG_20191217_193620_796.jpg

NADA öronakupressur 20-30 min: 300 kr

Kroppsakupressur 45 min: 400 kr

NADA öronakupressur & kroppsakupressur  60 min: 550 kr

Akupressur med igångsättande  verkan inkl. samtal 60 min: 650 kr

Varmt välkommen med din förfrågan /bokning! 

anna@doulagruppen.se eller via bokadirekt.se

Fysioterapi och akupunktur

Äntligen kan vi i Doulastudion erbjuda kvinnor akupunktur och behandlingar av ett riktigt proffs inom kvinnohälsa: Hanna Dabbour. 

 

Såhär skriver Hanna om sig själv och sin profession:  

Jag har en master i fysioterapi och en magister i fysioterapi inom kvinnohälsa. I min senaste anställning var jag Senior Women’s Health Physiotherapist vid King’s College Hospital i London. När det kommer till kvinnohälsa har jag lång erfarenhet av pre- och postnatala kvinnor efter att ha arbetat på förlossningsavdelningar och på kliniker som specialiserar sig inom kvinnohälsa den största delen av min karriär.

Som expert i kvinnohälsa är jag specialiserad på dysfunktioner i bäckenet (inklusive vulvodynia, endometrios, dysmenorré, dyspareuni och sexuella problem), inkontinens samt postnatal rehabilitering och rådgivning. Jag arbetar också med problem relaterat till smärta, ärr, kejsarsnitt och säker återgång till träning och normal aktivitet efter graviditet. Jag är också utbildad i interna bäckenbottenundersökningar samt bedömning av urinblåsan och tarmproblem.

Jag utför även akupunktur för gravida och erbjuder ”Stark mamma”– en undersökning och bedömning efter du har fött ditt barn så du på bästa sätt kan återgå till vardagen med fullt förtroende till din kropp. Jag grundade ”Stark mamma” då jag upplevde att många kvinnor blev bortglömda post-partum och saknade stöd i att ta sig tillbaka.

Jag har även omfattande kunskaper i behandling av muskuloskeletala problem, dvs problem kopplade till hållning, muskler och leder - såsom idrottsskador, rygg / knä / axel / höftvärk eller dysfunktion samt en mängd andra liknande problem. Jag är också kvalificerad personlig tränare och har lång erfarenhet av styrka och kondition när det gäller rehabilitering och sport / aktiviteter. I denna kontext erbjuder jag också expertråd till idrottare som vill återvända till idrott eller aktivitet på efter graviditet eller efter skador relaterade till kvinnors hälsoproblem.

Jag ser fram emot att träffa er alla!

Web: www.DabbourPhysio.com 

Mail: info@dabbourphysio.com

20200915_214947.jpg

NADA öronakupressur och kroppsakupressur

Vi erbjuder Akupressur i två former: Nada-öronakupressur och kroppsakupressur. 

Akupressur är en diagnos- och behandlingsmetod som görs enligt en traditionell kinesisk metod. Akupressuren kan hjälpa dig som har besvär med tex: bäckenrelaterade problem, graviditetsrelaterade problem så som foglossning, illamående, trötthet, yrsel sömn, kronisk eller akut smärta mm.

Den kan även hjälpa din kropp att starta igång en födsel som "behöver komma igång". Du erbjuds också stöd, tips och råd inför förlossningen för att hjälpa kroppen med tex smärthantering, värkförstärkning, placentalösning, urinretention, mjölkproduktion, mjölkstockning, illamående m.m. 

Akupressuren kan även lindra stress, depression/nedstämdhet, oro, ångest, rädsla, otålighet, överkänslighet, inflammationer, snuva, ilska, aggresivitet, pms, beroenden, heshet, ischias, migrän, hormonell obalans, blodtryck, puls, blodcirkulation, trötthet, allergier m.m. Ofta behövs flera behandlingar för riktigt god effekt.

Behandligen gör inte ont, du sitter eller ligger, är fullt påklädd och går härifrån lite lugnare än när du kom.

BW Profile.jpg