top of page

Anna Bjelkefelt

20200904_154748 (1).jpg

År 2015 startade jag Doulagruppen där vi nu är fyra doulor som samarbetar. Jag har haft äran att stötta vid fler än 100 födslar och det känns som att jag aldrig får nog. Att följa föräldrar på deras resa genom en graviditet, transformationen som sker under födseln och in i föräldraskapet är något väldigt unikt. Jag känner stor ödmjukhet och tacksamhet när jag bjuds in till detta. 

Min drivkraft är att kvinnor ska få uppleva autonomi och egenmakt när de föder. För en stärkande förlossningsupplevelse är det viktigt att du som föder känner dig trygg, förberedd och informerad om de val och rättigheter du har. Du som partner/stödperson kan också behöva mycket stöd inför och under födseln. Ibland händer saker under en födsel som man inte är förberedd på/vill men har man förberett sig och har rätt typ av stöd har man stora chanser till en stärkande upplevelse. 

​Med en bakgrund inom dansen är det naturligt för mig att använda rörelse och beröring som hjälp för att stärka upp födandets fysiologi och på så sätt naturligt hjälpa födseln framåt.​

Jag arbetar med Föda utan rädslas fyra verktyg och är utbildad i tekniken Spinning Babies®. Detta är en fantastisk metod för att hjälpa kroppen till ännu bättre fysiska förutsättningar inför och under födandet. Övningarna hjälper ofta bra mot bäckensmärtor för att vända sätesbebisar. Jag även utbildad inom gravidmassage, moderkaksinkapsling, akupressur, hypnobirthing och har gått en kurs i den såkallade Oxytocinmetoden.

Sedan 2019 har jag producerat vår egen podcast Doulapodden som finns där poddar finns. Podden är ett sätt att arbeta för kvinnors rättigheter och sprida nyanserad information.

Utöver detta driver jag Doulastudion i Bromma där jag arrangerar kurser för birthworkers, håller i Doulautbildningen Doula med kropp och själ med Susannah Rickman,  erbjuder privata profylaxkurser, undervisar i gravidyoga, mamma-bebisyoga, ger gravidmassage och akupressurbehandlingar. Boka via mail.

Jag hyr även ut förlossningspall och tens, samt kapslar in moderkakor för hormonell balans och återhämtning efter födseln.

Tillsammans med Åsa i Doulagruppen driver jag även GRAVIDRESAN Online Community, en digital plattform för gravida att få information, gemenskap, inspiration, stöd och vägledning. GRAVIDRESAN tar just nu tyvärr inte emot nya medlemmar, men vi hoppas starta upp igen under hösten 2024.

För mer information om doulautbildningen kika in på www.blidoula.nu

Pris för doulauppdrag: 20 000 kronor

Avbetalning kan erbjudas och friskvårdsbidrag kan delvis användas

Kontakt 

anna@doulagruppen.se

0734-034733

bottom of page