Kontakta oss

Vi finns här för funderingar och bokningar

kontakt@doulagruppen.se
Galonvägen 2, Bromma- T-bana: Abrahamsberg
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 Doulagruppen, web design by Sara Juliusson

Röster om

”Anna Bjelkefelt! Stort tack för ditt stöd före och under vårt barns födelse! Redan efter att ha pratat i telefon med dig en minut så sjönk axlarna ner ett par decimeter. Plötsligt kändes alltihop många steg närmre möjligt och för varje nytt samtal har det känts ännu bättre och tryggare. Så jag tänkte att -om det så ens inte gör någon skillnad på själva förlossningen så är det redan värt det ändå för det gör enorm skillnad redan nu. Du har varit väldigt skön att ha att göra med, bland annat för att du är så ödmjuk. Du presenterar dina verktyg utan att pracka på. Du lyssnar och kommer ihåg vad du får höra. Du dömer  inte, utan bara erbjuder stöd. Och väldigt värdefullt att du hela tiden var så tydlig med att det är vi två föräldrar som jobbar ihop, och att du är där för att stötta vårt samarbete. Så kändes det hela tiden. Det var också otroligt skönt att ha dig som språkrör gentemot sjukhuspersonalen, så kunde vi fokusera och göra vår grej.”

Nina & Oskar, första barnet

”Tack Sara för det fina stödet vid min förlossning. Du hjälpte mig att slappna av i positioner jag inte hade hittat själv, samt stöttade mig genom värkarna genom hjälp med andning och massage. Det kändes lyxigt och lugnande. Du var väldigt lyhörd och det kändes tryggt att ha dig  där.”

Tuva & Marcus, första barnet

”THANK YOU, Dolores (Loli)! Thank you for your support, commitment and encouragement throughout this process. Your guidance -always assertive, affective and empathic- helped me to go through this experience without fear and feeling in full control. You were amazing. Loli, thank you for being on my/our side”

Sol and Roberto, första barnet

”Med Annica som Doula kunde jag slappna av och känna mig trygg. Hon är en klippa; lugn, stabil och kunnig. Hon har en god känsla för när hon bara ska vara en omfamnande känsla i rummet och när hon ska kliva in och finnas där mer aktivt. Både min man och jag är oerhört tacksamma att Annica har varit med på båda våra barns förlossningar!”

Susanne & Nicklas, första och andra barnet

”Anna Bergman var med oss när vårt andra barn föddes under en planerad hemfödsel. Hon var ett närvarande stöd både innan, under och efter förlossningen. Lugn och trygg, och jag kände hela tiden att hon genuint och i alla lägen var ”på min sida”. Kände mig aldrig bedömd av henne, kände inga förväntningar. Jag tror att både jag och min man, och i viss mån även våra barnmorskor, hade förväntningar på att förlossningen skulle gå snabbt, men Anna var bara med i stunden, i nuet. Jag kände mig aldrig jobbig och krävande inför henne, vilket är någonting som jag såhär i efterhand inser var väldigt skönt för mig som födande.”

Linnéa & Henrik, andra barnet

”Tack fina Anna Bjelkefelt för ditt stöd, sicket formulett-team vi var! Jag är så tacksam att du fanns med, utifrån mitt perspektiv så blev det särskilt arbetsamt när vi ställdes inför situationer som vi på förhand helst inte ville genomföra, att ha dig med som råd och stöd kändes avgörande för att orka. Du kommer med ditt stöd och engagemang för alltid finnas med i mitt minne och för det är jag evigt tacksam. Ditt sätt att stötta Catharina och påminna henne om att hon fixar detta var grymt viktigt.”

”Jag kan säga så här. Att oavsett hur stark insats jag gjorde, eller hur mycket alla andra reagerat på just vår förlossning utifrån min och Jimmys insats, inställning och förmåga att kommunicera och vara ”resonabla” och ”trevliga” i den svåraste stund, så hade jag A L D R I G klarat det utan Dig <3 Du sa innan till mig att jag skulle komma att ge upp många gånger och att jag skulle återfå tron omvartannat. Men saken var den, att jag fokuserade på teknikerna och mina inre bilder såsom vi övat hela tiden och hanterade smärtan ända tills den där barnmorskan sa att jag bara var öppen fem centimeter. Då var det något som brast inom mig. Min tillit och tro på mig själv. Och den övertygelsen kom inte tillbaka. Det var EN sak som fick mig att inte ge upp helt och hållet efter det, och det var Du <3
Du sa till mig att jag klarade det, att jag var jättestark. Men min upplevelse efter besvikelsen över att ha ”gått tillbaka” var aldrig att jag klarade det efter den stunden. Inte en enda gång kände jag att det här klarar jag, efter den besvikelsen. Anledningen till att jag genomförde det var för att jag litade på Dig. Jag litade inte på mig. Men det gjorde Du. Ibland såg jag in i dina vackra blåa ögon och kände ”Jag får inte svika Anna”. Du trodde på mig när inte jag gjorde det vilket var många lååånga timmar och jag är dig evigt tacksam för det. Kan egentligen inte med ord beskriva kärleken jag känner och tacksamheten över vad du gjort för mig. Men jag hoppas att något av det jag skrivit kan ge dig något som kanske Du är i behov av. Du stannade längre än jag vågat hoppas på och för det är jag dig också innerligt tacksam.”

Catharina & Jimmy, första barnet

”Tack vare att vi bestämde oss för att anlita en doula till vårt tredje barn så fick jag min drömförlossning och som slutade i en oplanerad hemförlossning. Anna Bjelkefelt gav mig den trygghet som jag tidigare hade saknat med mina andra två förlossningar genom att vara närvarande, se mina behov och vara ett lyssnande öra. Anna var otrolig på att se om jag började spänna mig i värkarna och genom att hon såg det kunde hon påminna mig om att slappna av och hjälpa mig att möta mina värkar. Utan min doula så är jag helt säker på att jag aldrig skulle ha fått uppleva denna fantastiska förlossning. Med hela vårt hjärta säger vi ett stort Tack Anna och vi önskar dig och dina kollegor ett stort lycka till med ert doulaarbete, ni behövs verkligen!”

Jessica & Fredrik, tredje barnet

"Tack Sara för att du hjälpte oss att få en riktigt dröm förlossning! 
När vår Wilma bestämde sig för att komma till världen en månad innan beräknat datum hade vi egentligen bokat med din kollega, men hon var tyvärr upptagen. Då ställde du upp med bara några timmars varsel. Trots att vi inte hunnit ses utan bara pratat kort på telefon så kom du in med ett lugn förlossningsrummet och fick en självklar plats. När du i början av förlossningen tryckte på mina höfter kände jag att du visste precis vad jag behövde utan att jag ens sagt det eller kanske riktigt visste själv. Du såg Oscars behov och gav honom möjlighet att vila och återhämta sig och fortfarande veta att jag var i trygga händer. Tack!"

Karin & Oscar, första barnet

”Att ha doula med vi kejsarsnittet var stärkande. Jag var rädd inför operationen. Att ha Anna Bjelkefelt med oss stärkte vår position mot sjukhuset, mot alla som var involverade i kejsarsnittet. Det var lättare att få fram våra önskningar tro på sig själv. Man är ofta helt ny i en sån situation och behöver backup och input, veta vad man har för rättigheter. Under förlossningen fanns hon vid min sida hela tiden extra mycket då Petter min man gick i väg med Charlie vår nyfödda för kontroll. Det hade varit fruktansvärt skrämmande att ligga själv på operationsbordet. Anna pratade lugnt och stärkande och klappade på mig hela tiden. Bonus, hon tog öven bilder vilket vi hade totalt glömt av.”

Anna & Petter, andra barnet

”Jag är så glad och tacksam att det var just Annica som blev vår doula! Hon lyckades med det ingen inom mödravården lyckats med, lugna mig och ge mig tid att prata igenom vilka farhågor jag hade inför förlossningen. Själva förlossningen gick fort och Annica hann bara vara med i slutet. Dock behövde jag sys även denna gång och då fanns hon där och tillsammans med min man gav hon ett oerhört viktigt och fint stöd till mig. Jag kände att jag var i trygga händer och skulle något gå fel fanns Annica och min man där för mig och kunde föra min talan.

Ett par veckor efter förlossningen kom Annica hem till oss för att gå igenom förlossningen, skede för skede. För mig och min man var detta fantastiskt! Vi fick återuppleva det magiska med förlossningen, efter vårt samtal var vi båda tagna och tårögda. Jag tänker fortfarande tillbaka på den stunden med Annica med värme och glädje!

Annica gav mig med sin erfarenhet och kunskap ett stort stöd i en för mig orolig och utsatt situation. Hon gav mig värme, närhet och trygghet, hela tiden på ett proffsigt och genomtänkt sätt. Egentligen tycker jag att allt det Annica gjorde borde ingå i den ordinarie mödra- och förlossningsvården. Nu ser verkligheten tyvärr inte ut så. Vi är mycket glada för att Annica var vår doula, det gjorde det möjligt för mig att föda tryggt. Vi kan varmt rekommendera henne!”

Sanna och Fabian, andra barnet

"...När jag inte orkade hjälpte hon mig att hitta fokus igen, jag kunde sova och vila mellan värkarna och kände mig väldigt trygg med hennes närvaro. Hon hjälpte mig att bevara mitt lugn och hålla fokus. Kan varmt rekommendera Dolores!" 

Sofia, andra barnet

"...Dolores tog sig tid och intresse att lära känna oss båda innan och hur vi tänkte oss förlossningen. Hon var tillgänglig under graviditeten för de frågor vi kunde tänkas ha och det kändes alltid skönt att ha hennes stöd nära till hands. Tack vare förberedelserna vi haft tillsammans med Dolores så mötte vi förlossningen med ett stort lugn..." 

Martina & Alfonso, första barnet

"Vi är så tacksamma att vi hittade Annica och att hon ville vara vår doula vid födseln av vår son i november 2018. Annica är varm, uppmärksam, prestigelös och lugn. Hon vägledde oss med stadig och erfaren hand i planeringen i flera möten inför förlossningen. Under dessa planeringsmöten lärde vi känna och bli trygga med Annica som också beskrev alla de val som finns att göra men som vi inte hade en aning om. Vilket typ av smärtlindring? Sen avnavling? Ska bebisen få K-vitamin spruta vid första amningen eller vid invägning? Osv. osv osv. En uppsjö med beslut som vi i god tid fick sätta oss in i och tänka till kring och som gjorde att vi kände oss mer förberedda och trygga inför den stora dagen. Väl på förlossningen upplevde jag allt som kaotiskt och omtumlande. Förloppet som först framskridit i långsamt mak gick plötsligt väldigt snabbt. När Annica kom in i förlossningsrummet kändes det som att allt saktade in, stressnivån sjönk och kontrollen återfanns. Känslan av vanmakt i att se sin älskade i smärta minskade. Med Annica i rummet kände jag att jag som partner till min havande fru helt kunde fokusera på att vara ett känslomässigt stöd och jag kunde släppa komihåglistor och administrativa beslut, det hade ju Annica koll på! Annicas lugn smittade av sig och fick mig lugnare och mindre osäker i situationen, vilket gav mig möjligheten att vara närvarande i stunden utan att låta stressen och pressen ta över minnena från den största dagen i mitt liv. Dagen då min son föddes"

Gustav & Linda Första barnet

”När jag blev gravid med mitt första barn 2014 insåg jag snart att jag ville ha en doula med mig. Jag är så glad att det blev just Annica. Hon är varm, jordnära, lugn, trygg, kunnig och lyhörd och det var fantastiskt att få hennes stöd före och under och i viss mån efter förlossningen. När jag blev gravid igen två år senare var det självklart för mig och min man att be Annica vara med igen. 

Inför den första förlossningen var det otroligt skönt för oss att få prata igenom våra tankar tillsammans med Annica, som lyssnade, berättade, bollade och ställde kloka frågor. En av de saker som jag oroade mig mest för var att bli lämnad ensam av en stressad barnmorska med flera födslar på gång samtidigt. Eller att min man skulle bli sjuk och inte kunna närvara. Det var väldigt lugnande att veta att det fanns en person till som stod redo och som bara skulle ha fokus på mig och ingen annan. 

Inför den andra förlossningen var det fantastiskt att kunna prata igenom den första förlossningen med Annica och tillsammans lägga en ännu bättre grund. Hon mindes varenda detalj, och jag kände mig väldigt trygg i mig själv inför den andra förlossningen. 

Annica var båda gångerna ett fantastiskt komplement till barnmorskorna (som för övrigt också var helt underbara). Hon stöttade, peppade och kom med förslag som underlättade det extremt hårda arbetet som födande är. Hon påminde om saker som stod i mitt förlossningsbrev och hjälpte mig att fatta beslut. Och hon är en ljuvlig massör. Så snart hon kom på plats smälte hon snabbt in i rummet och samspelade fint med barnmorskor och annan personal. Hon var givetvis framför allt ett stort stöd för mig, men stöttade också min man att vara ett bra stöd för mig. Det kändes som att vi blev ett fint team vi tre och jag är så glad att hon fick vara med när både E och L kom till världen.”

Hanna & Matthias 1 & 2 barnet 

”…När förlossningen startade hade Dolores en fantastisk närvaro. Hon var vid min sida när jag somnade efter en natt utan sömn och lät mig luta mig mot henne när jag kände smärta. Jag minns när jag sade till henne att det gjorde ont och att jag trodde att jag inte kunde klara detta, hon tittade på mig vänligt och bekräftade det. Hon sade inga onödiga ord,  hon var där med oss, vi var inte ensamma. Vi är glada att hon var med oss och hon var en viktig del av att min andra förlossning blev precis som jag ville.”

Carla & Håkan, andra barnet

”Det kändes väldigt tryggt och bra för mig att ha Sara där - hennes lugn och påminnelser om att andas och slappna av fanns nånstans i ytterkanten av mitt medvetande och gjorde att jag kunde fokusera fullt ut på mitt jobb.”

Kristina, första barnet