top of page

Akupressur för birthworkers

med Xana De Silva, doula och förlossningspedagog 
Doulautbildning
IMG_20191217_193620_796.jpg

 

Akupressur för Birthworkers

Detta är en 9 timmars utbildning där du får lära dig öronakupressur, några kroppsakupressurpunkter och moxa (värmeakupressur).

 

Akupressur kan användas under graviditet, förlossning och postpartum för att hjälpa mot illamående, smärta, depression, ångest och rädsla, trauma/PTSD, amningsproblem, stress, rökavvänjning, sömnproblem, värkförstärkande, hjälpa bebisen sjunka neråt, hjälpa moderkakan lossna efter förlossningen, vända sätesbebis till huvudbjudning etc. Man kan även använda akupressur som stöd för igångsättning.


Akupressur är även fantastiskt för dig som Birthworker! Vi behöver ta hand om oss själva för att kunna stödja andra.

Öronakupunktur och öronakupressur består av NADA som är 5 standardiserade punkter som används världen över just för att de har så god effekt på psykiskt mående och smärta. Du får också lära dig några tilläggspunkter som är extra bra vid graviditet, förlossning och postpartum.

 

Fördelen med öronakupressur är att det ges genom att man sätter små kulplåster i öronen och de sitter kvar i upp till två veckor och ger kontinuerlig effekt.

 

Kursen passar dig som arbetar med gravida och/eller födande, exempelvis som doula, barnmorska, undersköterska, förlossningspedagog, amningsrådgivare, kiropraktor, osteopat, gravidyogalärare, gravidmassör. 

Kursen är både teoretisk och praktisk. De teoretiska delarna innehåller bakgrund till akupunktur, forskning, hur man ger behandlingar enskilt och i grupp, användningsområden, när akupunktur ska användas, lagar etc

Efter kursen erhålls ett intyg ”Akupunktur för förlossning och graviditet”. Observera att närvaro under hela kursen är obligatorisk för att få kursintyg.

Du får bilder och skriftliga instruktioner på akupressurpunkterna, som du kan använda i ditt arbete och kopiera/skriva ut till dina klienter.

Du får ett kurskompendium som du kan använda för din egen referens.
Du får ett startkitt med olika kulplåster och annat material du kan behöva.

Plats Doulastudion, Galonvägen 2 (T-bana Abrahamsberg)

Kommande tillfällen Inga datum för närvarande  

Pris 4950 (exkl moms)

Boka via mail till anna@doulagruppen.se. Anmälan är bindande och 500 kr (exkl. moms) betalas vid bokning. Begränsat antal platser.

Om kursledaren Xana De Silva är erfaren doula, förlossningspedagog, yogalärare och utbildare. Hon har arbetat med familjer kring graviditet och förlossning i över 12 år och varit med vid över 100 förlossningar. Xana har utbildat drygt 125 doulor och ett antal förlossningspedagoger och hon håller ofta föreläsningar och workshops för föräldrar, doulor, amningsrådgivare, förlossningspedagoger och barnmorskor runt om i Sverige. Xana har en gedigen utbildning med bl a en kandidatexamen i omvårdnad och magisterexamen i litterärt skapande. Hon har deltagit i workshops i Spinning Babies hos Jennifer Walker, kurs i Rebozoteknik hos Thea van Tuyl och gravidyogalärarutbildningar hos Anna Verwaal och Anna Eliasson enligt “the Khalsa way" samt BirthYoga-lärarutbildning hos Sasha Veldman och Lisa Persson. Mer info om Xana De Silva hittar du på hennes hemsida, www.aktivbaby.com

 

bottom of page