top of page

Bebismassage

i samarbete med Hannah Lind från Nordlys Massagecentererbjuder vi bebismassagekurs.
Doulautbildning
bebismassage.jpg

 

Kurs i bebismassage

Arbetar du med barn i åldern 2 månader och 3 år? Denna kurs breddar din kompetens och gör dig bättre rustad att arbeta med barns motoriska och neurologiska utveckling.

Kursens mål är att ge inspiration till att in introducera och integrera babymassage i ditt dagliga arbete. Under kursen får du lära dig teorin bakom varför rörelse och beröring har en avgörande betydelse för barnets utveckling, hälsa och välbefinnande

Detta är en tredagarskurs i bebismassage tillsammans med Hannah Lind från Nordlys massagecenter i Danmark! Ett samarbete med Doulagruppen som tidigare år varit riktigt lyckat. 

Kursen är till för redan utbildade massageterapeuter, naprapater, fysioterapeuter eller birthworkers: doulor, barnmorskor, sjuksköterskor (BVC), undersköterskor etc.

Under kursen lär du dig:

  • ge mjuk massage till den lilla kroppens alla delar

  • övningar och lekar som främjar den motoriska och neurologiska utvecklingen

  • verktyg att stötta och optimera barnets hälsa, utveckling och välmående

  • växla mellan teori och praktik i en avslappnad atmosfär

  • demonstration och praktisk träning sker på verklighetstrogna dockor och andra kursdeltagare

Ingår i kursen:

  • massageolja

  • kompendium

  • massagedocka (speciellt skapad för demonstration av babymassage och kan göra alla anatomiska rörelser som en bebis kan och väger så att den ska kännas realistisk)

Plats Doulastudion, Galonvägen 2 (T-bana Abrahamsberg)

Kommande tillfällen Inga datum för närvarande  

Pris 9500 kr varav 2000 kr betalas inom 10 dagar efter bekräftelse på anmälan skickats, resterande betalas senast en vecka innan kursstart. Betalning kan delas på tre tillfällen. Pengar återbetalas endast vid uppvisande av läkarintyg eller om kursanordnare väljer att ställa in kursen.

Boka via mail till anna@doulagruppen.se

Utbildare Hanna Lind är i grunden jurist med inriktning på mänskliga rättigheter och demokrati. 2002 bestämde hon sig för att byta spår. Idag är hon bland annat utbildad massageterapeut, doula och akupressör. Hon har undervist som extern lärare på Nordlys Massagecenter sedan 2010 och grundade 2016 Doula Akademiet.  Hon har tidigare hållit kurser i Sverige i både gravidmassage och akupressur. Läs gärna mer på https://doula-akademiet.dk/kvinden-bag/

Varför babymassage? För bebisar och små barn är beröring och rörelse helt avgörande för att både fysisk och psykisk utveckling. Beröring i form av mjuk massage har många positiva effekter. Huden är kroppens största, och i början, känsligaste sinnesorgan, vilket gör just huden till nyckeln till barnets motoriska och neurologiska utveckling.
 

Lyckligtvis får de flesta spädbarn massor av beröring och kärlek helt naturligt från sina föräldrar och många föräldrar har också lärt sig bebismassage. Men många barn är inte hemma hela tiden. Idag tillbringar många barn åtskilliga timmar utanför hemmet och tas om hand av många andra vuxna som inte är deras föräldrar. 

bottom of page